• Snelle verzending
  • Ruim 40 jaar ervaring
  • Gratis verzending vanaf €50,-

9.4Uit 98 beoordelingen!

    26 / Aug / 2022

    Hoe was jij je jeans?

    Lees hier de tips en tricks om jouw jeans zo lang mogelijk mooi én fris te houden!

    Hoe was jij je jeans?
    BLOG

    Bij ons vind je je favoriete spijkerbroek en die wil je natuurlijk zo lang mogelijk mooi houden. Dat is niet alleen beter voor je broek, maar ook voor jouw portemonnee en het milieu. Hoe jij je favoriete spijkerbroek zo lang mogelijk mooi houdt, lees je hier!

    Voordat we ingaan op hoe je een broek moet wassen, is het goed om kort stil te staan bij waar een spijkerbroek van gemaakt is. Tot voor kort bestonden broeken voor 100% uit katoen, maar tegenwoordig is elastaan bijna niet meer weg te denken uit jouw favoriete broeken. Elastaan is stretch en zorgt voor extra comfort, waardoor jij je vrij kunt bewegen.
    Op het etiket kun je vinden uit hoeveel procent katoen en elastaan jouw broek bestaat en of er ook nog andere materialen in jouw broek verwerkt zijn. Op dit etiket vind je ook symbolen die de wasvoorschriften moeten voorstellen. Deze symbolen hoef je niet uit je hoofd te leren: wij leggen je met liefde uit hoe jij je broeken moet wassen.

    Was je broeken binnenstebuiten, met de rits- of knoopsluiting gesloten om te voorkomen dat je broek beschadigd raakt. Doe ze samen met jeans in soortgelijke tinten in de wasmachine. Zo behoudt je broek zijn kleur en voorkom je dat de verf van jouw zwarte broek overslaat op je lichte jeans.

    Broeken zijn niet bestand tegen hoge temperaturen. Wanneer je je broeken te heet wast zullen deze in de lengte krimpen en zal het elastaan uitzetten, waardoor ze wijder worden. Was ze daarom op maximaal 30 graden. Zo voorkom je ook dat de kleur snel vaal wordt.

    Een andere manier om verkleuring tegen te gaan is door vloeibaar wasmiddel voor gekleurde was te gebruiken. Dit laat geen vlekken achter en bevat geen bleekmiddel. Zo wordt de broek dus wel schoon, maar wordt de kleur niet aangetast. Gebruik echter niet te veel wasmiddel, een klein beetje is al meer dan genoeg. Wasverzachter is een no go!

    Zorg dat je wasmachine niet te veel toeren draait. Bij het centrifugeren op een hoog toerental wordt de stof van je jeans onnodig beschadigd. Jeans met stretch kun je het beste centrifugeren met maximaal 700 toeren. Zo loop je het minste risico dat de stretchvezels scheuren.

    Tot slot: hang of leg je broek uit te drogen. Doe dit niet in de zon, want katoen is extra gevoelig voor uv-straling wanneer het nat is. Hierdoor is de kans groter dat je broek verkleurt. Stop de broek ook niet in de droger, want zowel katoen als elastaan is niet bestand tegen hoge temperaturen, zeker niet wanneer het nat is. Ook het strijken van je broeken is daarom not done!

    De meningen over hoe vaak je je broek moet wassen verschillen. Er zijn merken die claimen dat je je broek pas na een half jaar dragen moet wassen, anderen zeggen dat je je broek nooit moet wassen. Wat vaststaat is dat hoe minder vaak je je jeans wast, hoe langer deze mooi blijft. Was je broek daarom pas wanneer dit nodig is, bijvoorbeeld als er vlekken in zitten die je er niet met een doekje uitkrijgt of wanneer je ziet dat de stof wat dunner is geworden op kwetsbare plekken. Dit laatste is vaak een gevolg van wrijving en/of warmte en zorgt ervoor dat de (kunstmatige) indigo uit het katoen is gewreven. Door je jeans te wassen verdeelt de indigo zich weer over de broek, waardoor de plekken waar de stof dunner was, weer steviger wordt. Zo gaat je broek dus langer mee!

    Recente artikelen

    Het laatste nieuws op ons blog

    • Alle herenjeans pasvormen op een rijtje!
      16 / Feb / 2023

      26 / Aug / 2022

      Alle herenjeans pasvormen op een rijtje!

    • New Joy Times '22
      15 / Nov / 2022

      26 / Aug / 2022

      New Joy Times '22

    • Hoe was jij je jeans?
      26 / Aug / 2022

      26 / Aug / 2022

      Hoe was jij je jeans?

    • JOY-'JEANS ATELIER' voor inkorten & reparatie
      15 / Jul / 2022

      26 / Aug / 2022

      JOY-'JEANS ATELIER' voor inkorten & reparatie

    • JOY-Giftcards - voor speciale momenten
      16 / Jun / 2022

      26 / Aug / 2022

      JOY-Giftcards - voor speciale momenten

    Inloggen

    Wachtwoord vergeten?

    • Al je orders en retouren op één plek
    • Het bestelproces gaat nog sneller
    • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen
    Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »