• Snelle verzending
 • Ruim 40 jaar ervaring
 • Gratis verzending vanaf €50,-

9.4Uit 98 beoordelingen!


  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

  Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is een belangrijk topic op onze agenda. Als familiebedrijf zijn wij ons er des te meer bewust van dat wij vandaag al werken, aan de toekomst van volgende generaties. En mede omdat wij dit ook voor hen doen, is onze ambitie in deze groot. Het kostenplaatje wat hierbij past is dit echter ook, wat betekent dat deze transitie geleidelijk gaat. Stap voor stap. Maar met trots kunnen wij zeggen dat we al best wat stappen hebben gezet. 

  Duurzaamheid bij Joy House of Brands Roden Leek Zuidhorn Zuidlaren Haren


  Milieu

  Vijf van onze zeven winkels zijn inmiddels volledig overgestapt op LED verlichting. Deze verlichting is gekoppeld, wat betekent dat de lampen alleen branden tijdens openingsuren. Daarnaast zijn twee winkels al volledig gasvrij. In de overige filialen zijn klimaatinstallaties meer milieuvriendelijk gemaakt. In samenwerking met de verhuurders van onze panden kijken we hoe en waar het mogelijk is om zonnepanelen te realiseren. Momenteel is dit bij twee van de zeven winkels al gelukt. 
  De merken waar wij mee samenwerken zijn vrijwel allemaal gevestigd in het westen of zuiden van het land. Omdat dit betekent dat we veel kilometers moeten maken voor de inkoopafspraken, hebben we een elektrische auto binnen het bedrijf. Verder proberen we zoveel mogelijk samen te werken met lokale partners, waarvoor we de (bak)fiets of benenwagen kunnen inzetten!
  Hiernaast zijn onze papieren tassen voorzien van het FCZ keurmerk en kiezen we bij overig verpakkingsmateriaal altijd voor gerecyclede materialen. Ook zijn we zorgvuldig met wat we wel en niet printen en laten we veel processen volledig digitaal verlopen.


  Afval

  Onze goederenstroom gaat gepaard met ontzettend veel verpakkingsmateriaal. Dit verwerken wij zorgvuldig. Veel materiaal wordt intern al gerecycled en hergebruikt voor interfiliaalverkeer. Overig materiaal wordt gesorteerd en verwerkt door lokale afvalverwerkingsbedrijven. Voor specifiek afval als cartridges hebben wij samenwerkingen met onze partners.


  Duurzaamheid in de mode

  We merken dat niet alleen wij, maar ook onze klant steeds meer bezig is met duurzaamheid. Dit maakt het ook aan tafel bij onze leveranciers een onderwerp van gesprek, waarin wij graag participeren. Hiernaast zijn we selectief in de keuze van onze merken. Zo werken wij alleen met merken met een Code of Conduct, waarin is vastgelegd dat arbeiders werken in goede omstandigheden en er geen sprake is van kinderarbeid. Daarnaast verkopen we al ruim tien jaar geen echt bont meer in onze winkels en verkopen we meer en meer kleding van organisch materiaal.

  Duurzaamheid bij Joy House of Brands Roden Leek Zuidhorn Zuidlaren Haren


  Duurzame relaties

  Een goede relatie is goud waard. Zolang een relatie goed is, zullen wij er dan ook alles aan doen deze te behouden. Dit is zo bij onze zakelijke partners, maar ook zeker bij ons eigen team. Ons team is het fundament waarop we bouwen en wij dragen dan ook graag bij aan hun ontwikkeling. Dit doen we door goede arbeidsvoorwaarden te bieden en te zorgen voor leuke extra's. We hebben een heel hecht team en hopen dat zij zich binnen Joy zo goed mogelijk voelen. Hiernaast zijn we een Erkend Leerbedrijf en zijn we er groot voorstander van wanneer één van onze werknemers bij ons een opleiding wil volgen. We stimuleren ontwikkeling, maar koesteren ook zeker wat al goed ís. 


  Maatschappij

  Dat wij een erkend leerbedrijf zijn en zoveel in contact staan met scholen, zegt natuurlijk al iets over onze maatschappelijke betrokkenheid. Wij vinden het als winkelier erg belangrijk om niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk middenin de maatschappij te staan. Daarom zijn wij ook aangesloten bij de ondernemersverenigingen in alle plaatsen waar wij een winkel hebben en zitten we in Roden zelfs in het bestuur van de Zakenkring. Daarnaast sponsoren we lokale initiatieven en evenementen en wordt er regelmatig kleding ingezameld voor goede doelen.
  Op maatschappelijk gebied, staat bij Joy wel het één en ander te veranderen. Dit komt doordat Joy in september 2023 officieel is overgegaan naar de tweede generatie. En zo'n transitie brengt vragen met zich mee. Waar ligt onze persoonlijke affiniteit nu? Waaraan zouden wij ons het liefst verbinden? De tijd zal dit moeten leren, maar ook hier zijn de ambities groot. Omdat onze winkels een huiskamersfeer hebben waar men altijd terecht kan voor een praatje en wij een enorm grote, trouwe klantenkring hebben, voelen wij een erg sterke lokale verbinding. En wij geloven er enorm in dat wij deze lokale verbinding kunnen inzetten om samen (met onze klanten) mooie dingen te bereiken. Een voorbeeld hiervan is de speelgoedinzameling voor de Kinderverpleegafdeling van het Martini Ziekenhuis (november 2023). 

  Duurzaamheid bij Joy House of Brands Roden Leek Zuidhorn Zuidlaren Haren

  Inloggen

  Wachtwoord vergeten?

  • Al je orders en retouren op één plek
  • Het bestelproces gaat nog sneller
  • Je winkelwagen is altijd en overal opgeslagen

  vergelijk0

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »